Milan Josić u Dinamiku

Milan Josić u Dinamiku

 

Niški trener Milan Josić je od srede zvanično trener juniorske ekipe Dinamika iz Beograda. Nakon povratka u Srbiju iz libijskog Bengazija gde je proveo tri meseca cenjeni stručnjak nije dugo čekao na novi angažman, a dobio je tim po meri, u skladu sa renomeom koji ima. Dinamikovi juniori, generacija igrača 2003/04. su jedna od najtalentovanijih srpskih ekipa u tom uzrastu. Dinamik je mlad tim na srpskoj košarkaškoj sceni, ali je već postao poznat po radu sa mladim kategorijama. Saradnja sa Josićem znak je da će i u budućnosti proizvodnja igrača biti u vrhu prioriteta Dorćolaca. U nedavno završenoj sezoni i juniori i kadeti Dinamika su najkvalitetnije domaće takmičenje završili na trećem mestu.

Josić se trenerskim poslom bavi već 28 godina, sa kadetskom generacijom igrača Ergonoma rođenih 1990. i 1991. godine ostvario je najveći uspeh niške muške klupske košarke, bio je prvak Srbije i Crne Gore. U Nibaku, čiji je jedan od osnivača, godinama je pravio zapažene uspehe u mlađim kategorijama, a Niš je napustio nezadovoljan odlukom Košarkaškog saveza Srbije da škole košarke koje nemaju seniorske ekipe ne mogu učestvovati sa mlađim selekcijama u najkvlitetnijim takmičenjima. Ta odluka KSS je uticala na to da Josić prvo ode u Vršac, a nakon toga i u čuveni italijanski Vareze u kome je bio do pojave korona virusa. Kruna karijere mu je bila vođenje kadetske reprezentacije Srbije 2016. godine.


Povezane vesti

Vojvodina osvojila Kup Srbije (VIDEO)

Fudbaleri Vojvodine osvojili su trofej Kupa Srbije savladavši u finalu Partizan, na Čairu, rezultatom 6:4 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90.

Stonoteniseri Naisa sa uspehom završavaju sezonu

U subotu 23.novembra u Čačku održan je poslednji bodovni turnir u 2019.god za stonotenisere sa invaliditetom. Stonoteniseri STK OSI Nais

Šok na Čairu – Lalatović napustio Radnički

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev i šef stručnog štaba Nenad Lalatović dogovorili su se danas da sporazumno raskinu ugovor o

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.