Milan Josić u Dinamiku

Milan Josić u Dinamiku

 

Niški trener Milan Josić je od srede zvanično trener juniorske ekipe Dinamika iz Beograda. Nakon povratka u Srbiju iz libijskog Bengazija gde je proveo tri meseca cenjeni stručnjak nije dugo čekao na novi angažman, a dobio je tim po meri, u skladu sa renomeom koji ima. Dinamikovi juniori, generacija igrača 2003/04. su jedna od najtalentovanijih srpskih ekipa u tom uzrastu. Dinamik je mlad tim na srpskoj košarkaškoj sceni, ali je već postao poznat po radu sa mladim kategorijama. Saradnja sa Josićem znak je da će i u budućnosti proizvodnja igrača biti u vrhu prioriteta Dorćolaca. U nedavno završenoj sezoni i juniori i kadeti Dinamika su najkvalitetnije domaće takmičenje završili na trećem mestu.

Josić se trenerskim poslom bavi već 28 godina, sa kadetskom generacijom igrača Ergonoma rođenih 1990. i 1991. godine ostvario je najveći uspeh niške muške klupske košarke, bio je prvak Srbije i Crne Gore. U Nibaku, čiji je jedan od osnivača, godinama je pravio zapažene uspehe u mlađim kategorijama, a Niš je napustio nezadovoljan odlukom Košarkaškog saveza Srbije da škole košarke koje nemaju seniorske ekipe ne mogu učestvovati sa mlađim selekcijama u najkvlitetnijim takmičenjima. Ta odluka KSS je uticala na to da Josić prvo ode u Vršac, a nakon toga i u čuveni italijanski Vareze u kome je bio do pojave korona virusa. Kruna karijere mu je bila vođenje kadetske reprezentacije Srbije 2016. godine.


Povezane vesti

Železničar zaustavljen u Češkoj

Rukometaši Železničara nisu uspeli da sačuvaju prednost iz prvog susreta sa češkom Karvinom. Posle pobede u Nišu rezultatom 30:28, u

Milan Rastavac: Niš je bio hazarderski potez!

   *Tim je bio na dnu tabele, a Radnički poseže za nepoznatim trenerom. No, sve je krenulo dobro i za

Novi remi Radničkog

Sedmo kolo Superlige donelo je novi remi fudbalerima Radničkog. Nišlije su u gostima odigrale 1:1 sa Čukaričkim. +10 Related posts:

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.