Lepo iskustvo košarkaša “Naisa” u Sofiji

Lepo iskustvo košarkaša “Naisa” u Sofiji

Kako se i očekivalo, u prijateljskoj utakmici košarke u kolicima u Sofiji, pobedio je deset godina stariji tim, BKHU Levski. Poraženi KKK „Nais“ je na momente pružio značajan otpor iskusnijoj ekipi iz prestonice našeg istočnog suseda. Ekipa BKHU „Levski“ u kojoj nastupa osam reprezentativaca Bugarske sa poslednjeg Evropskog prvenstva C divizije nije dozvolila iznenađenje i pobedila je sa 57:31.

Najbolji igrač na meču je bio ovonedeljni gost KKK „Nais“, reprezentativac Srbije i član najbolje petorke sa pomenutog takmičenja, Boban Stanković. Njega je, takođe očekivano, pratio reprezentativac Filip Jovanović.

„Nisam nezadovoljan, jer ne možemo da se poredimo sa iskusnijim, organizovanijim i kvalitetnijim klubom i igračima, kao što je BKHU „Levski“. Dodatak je to što svaki igrač iz Sofije ima kolica u minimalnoj vrednosti od 6000 evra, što je za nas nedosanjani san u godinama pred nama. Ipak, moji igrači, prvenstveno oni koji žive i treniraju u Nišu, videli su gde mogu da budu za nekoliko godina, ako budu nastavili da treniraju. Isto tako, imali su prilike da se više fokusiraju na svoju igru i dodeljene zadatke, jer je prisustvo Bobana Stankovića tokom cele utakmice to omogućavalo.“ – dao je svoje viđenje utakmice u Sofiji, trener/igrač KKK „Nais“, Miljan Hadžović.

Boban Stanković je imao svoje viđenje utakmice. Mišljenja je da su ovakve utakmice u stvari „utakmice za budućnost“, za sticanje iskustva.

„Mene Bugari nisu iznenadili, poznajemo se godinama. S druge strane, moji saigrači su meni bili nepoznanica, igrali smo zajedno bez ijednog treninga. Ne očekujem da će posle deset meseci biti jednak rival današnjem protivniku, ali sam siguran da za godinu dana, uz struni rad koji Miljan Hadžović sprovode mogu biti konkurentniji u budućim susretima.“ – opservirao je reprezentativac Boban Stanković.

Nišlije ne kriju da su imali lep doček u Sofiji. Saradnja između Niša i Sofije u košarci u kolicima prerasta u tradiciju, a inicirana je od strane rukovodstava klubova iz ta dva pomenuta grada.

„Ova utakmica je nastavak saradnje između naša dva sportska kolektiva koja je dogovorena tokom Evropskog prvenstva C divizije koje je održano početkom avgusta prošle godine, u Sofiji. Sredinom decembra smo naše sportske prijatelje iz Sofije uz pomoć Sportskog centra Pirot ugostili baš u tom gradu, a sada nam se „revanširaju“. Njima su najbliži klubovi u Varni i Burgasu (380 km odn. 420 km), a nama u Beogradu (250 km). Tu blizinu želimo da iskoristimo, pa se susrećemo jednom mesečno sa neizmeničnim domaćinstvom. Sledeći meč je u subotu 22. februara u Beloj Palanci – ali meč naših reprezentacija, u kojem će uzeti učešća devet igrača iz Sofije, a nadamo se bar tri iz Niša.“ – rekao je Goran Kozomara iz rukovodstva KKK „Nais“.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.