Kubanski trener radio sa bokserima Viteza u Nišu (VIDEO)

Kubanski trener radio sa bokserima Viteza u Nišu (VIDEO)

Bokserski klub „Vitez“ iz Niša pravi je rasadnik talenata. Ovih dana sa mladim bokserima u Nišu radi i jedan prekaljeni kubanski stručnjak – Horhe Luis Frometa. Kubanski trener došao je u Srbiju na poziv Bokserskog saveza Srbije, a Nišlije su iskoristile mogućnost da nekoliko dana angažuju trenera koji je trenirao i olimpijske šampione.

 

“Srpski bokseri su jako snažni. Genetski su snažni. Imaju i solidnu tehniku, ali bi trebalo da porade na taktici u ringu. Video sam dosta mladih boksera koji su jako talentovani i nadam se da će do prelaska u seniorski rang razviti svoju tehniku i taktiku u ringu i da će uspeti da dođu i do olimpijskih medalja.” izjavio je za Sport juga Kubanac.

 

 

Kada je amaterski boks u pitanju poznato je da je Kuba u samom svetskom vrhu. Horhe Luis Frometa kaže da su Kubanci i srbi genetski predodredjeni za ovaj sport.

 

“Impresioniran sam onim što sam video i srećan sam što u ovom klubu vidim puno talenatovanih boksera koji će u budućnosti biti deo bokserske reprezentacije Srbije i nadam se da će osvajatei medalje na Evropskim prvenstvima i Olimpijadama. U ovom klubu sam pored talentovanih momaka videoi nekoliko talentovanih bokserki što je odlična stvar. Lepo je raditi sa njima jer umeju da slušaju i vredno treniraju. Takođe moram napomenutu i da je Srđan Radulović izuzetno ozbiljan trener, i da odlično radi i u delu fizčke spreme, tehnike, sparinga… a plan treninga koji on ovde primenjuje jedan je od najboljih na svetu.”- utisci su Horhea Luisa Fromete.

 

 

 

Impresije su dakle, obostrane. Najvažnije je da su niški bokseri imali priliku da rade sa vrhunskim trenerom, što bi trebalo da predstavlja podstrek za dalji rad i još veće uspehe. A kada su sama takmičenja u pitanju, ova kalendarska godina počela je odlično za boksere Viteza, jer su na državnom prvenstvu za dame osvojene 3 zlatne medalje. Očekuje se da će sa medaljama biti nastavljeno da državnim prvenstvima za kadete, juniore i seniore koja bi trebalo da budu održana u predstojećem periodu. Pre toga olimpijski boks vraća se kroz turnire.

 

 

Već na predstojećim turnirima bokseri Viteza imaće priliku da pokažu svoj raskošni talenat začinjen kubanskom čvrstinom i temperamentom u ringu.

 


Povezane vesti

OK Niš u vrhu tabele (VIDEO)

Odbojkaši Niša zabeležili su i treću uzastopnu pobedu u Super ligi. Ovoga puta savladana je ekipa Jedinstva iz Stare Pazove,

“Ubaci koš, ne budi loš!!!” (VIDEO)

Sportski savez Niša realizovao je , sa učenicima srednjih škola, akciju „Ubaci koš ne budi loš“. Program tematski obrađuje borbu

Deveti poraz Železničara u ARKUS ligi

Rukometaši Železničara pretrpeli su i deveti poraz u Arkus ligi. Bolja od njih očekivano je bila prvoplasirana ekipa Partzizana rezultatom

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.