Kraj uspešne sezone pirotskih roleraša (VIDEO)

Kraj uspešne sezone pirotskih roleraša (VIDEO)

Za roleraše u Srbiji nema baš mnogo takmičarskih provera u toku sezone, pa zato ne čudi što se svi koji se bave ovim sportom, trude da ne izostanu ni sa jedne trke. Tako su najveći rivali u isto vreme i najbolji prijatelji jer se stalo druže na takmičarskim okupljanjima. A među najredovnijim učesnicima ovih događaja svakako je i Skijaški snoubord klub „Stara planina“ iz Pirota. Na nedavno održanom Roler kupu opštine Niška Banja, desetoro njihovih takmičara osvojilo čak 9 medalja.

U prvi mah zvuči nepojmljivo ali, prema tvrdnji pirotskih roleraša, u tom gradu koji se dobro sportski opremio, za roler sport ipak nema adekvatnih uslova. To je, međutim opšte mesto koje prati gotovo svaki grad u Srbiji pa čak i regionu jer sistem, nažalost, ovaj sport još ne prepoznaje i ne tretira na pravi način.

Uslovi, međutim, ya klub „Stara planina“ – nisu presudni za uspeh.

Kada je reč o Skijaškom snoubord klubu „Stara planina“ iz Pirota, roleri su, na svu sreću, samo letnja varijacija treninga za ono što ih čeka u toku zimskih meseci, a to su – dani na glečerima.

Bez obzira, međutim, da li su na točkovima, po parkovima, parkinzima i gradskim pločnicima ili se na skijama i daskama spuštaju niz snežne staze, članovi „Stare planine“ očigledno treniraju požrtvovano. Na roler takmičenjima uvek se okite medaljam, a i u snoubordu su 2017. godine imali državnog prvaka. Postoje oko pet godina, takmiče se, osvajaju medalje – stvaraju šampione…


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.