ping pong

Košarkaški klub Pirot u godini velikog jubileja (VIDEO)

Košarkaški klub Pirot u godini velikog jubileja (VIDEO)

Godinu u kojoj proslavlja 70 godina postojanja Košarkaški klub Pirot je dočekao kao vodeći klub istočnog regiona Srbije. Trenutno je član Druge muške lige Srbije i nalazi se u vrhu tabele, ali je u bliskoj prošlosti ostvario višedecenijski san Piroćanaca i igrao je u Košarkaškoj ligi Srbije, najvišem domaćem rangu takmičenja. Minulog leta je doživeo kadrovske promene, na čelo kluba došao je novi predsednik koji nema lak zadatak da nastavi kontinuitet dobrog rada prethodnika na svim poljima.

 

Fantastične generacije košarkaša prošle su školu Košarkaškog kluba Pirot, najpoznatiji je svakako Svetislav Pešić čije je ime sinonim za košarku ne samo u ovom gradu već i u čitavoj državi, ali su Piroćanci imali mnogo asova sa zapaženim karijerama.

 

Tradicijom se ponose, ali Piroćanci znaju da ih ona i obavezuje da u budućnosti nastave sa dobrim rezultatima i očekuju da će moći da se pohvale i nekim novim asovima srpske košarke za koje će se čuti širom sveta. Košarkaški klub Pirot je primer koliko je kontinuitet u sportu bitan za postizanje rezultata, nikad se nisu preskakali koraci, radilo se vredno i strpljivo i navijači ovog kluba imaju čemu da se nadaju, najlepše tek predstoji.

 

 

 


Povezane vesti

AKL: Još jedno kolo do plej-ofa. Neradnički i Niški medvedi već sigurni učesnici (VIDEO)

Odigrane su četiri utakmice osmog kola Amaterske lige Niša. Još jedno kolo je preostalo pre početka plej-ofa, a u njemu

Piroćanci sa Dalekog istoka (VIDEO)

Sport je izuzetno popularan u Pirotu, svi lokalni klubovi imaju vernu publiku i odličnu posetu na utakmicama, predmet je interesovanja

Niški košarkaši u kolicima u Paraćinu na oproštaju Nikola Kata

    Tradicionalni turnir u košarci u kolicima „Trofej Paraćina 2021“ je, uprkos pandemiji, organizovan pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin. Podršku

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.