ping pong

Košarkaški klub Niš sa novom energijom krenuo u bolje sutra (VIDEO)

Košarkaški klub Niš sa novom energijom krenuo u bolje sutra (VIDEO)

Nekoliko godina je Košarkaški klub Niš bio u velikoj krizi, a onda je tokom leta došao period stabilizacije i stvari su krenule u mnogo boljem pravcu. Kombinacija starih i novih kadrova u klubu zavrnula je rukave i napravila zaokret u radu, dovela je nekoliko proverenih trenerskih imena za rad sa mlađim kategorijama i koji su odmah krenuli u ozbiljnu potragu za novom decom koja će predstavljati budućnost kluba. Formiran je i izuzetno repsektabilan seniorski sastav i već nakon četiri odigrana kola u Prvoj regionalnoj ligi pokazao je da je jedan od favorita za najviši plasman. Okolnosti sada dopuštaju i da se klub ponaša društveno odgovorno, pa se najavljuje niz akcija na popularizaciji košarke, ali i pomoći u renoviranju nekoliko košarkaških igrališta.

 

Prva takva akcija sprovedena je u delo u Osnovnoj školi “Ratko Vukićević”. Košarkaški klub Niš je donirao nove table sa koševima i ofarbao linije terena kako bi deca imala mesto da vežbaju svoj omiljeni sport. Na svojevrsnom otvaranju novog terena odigrana je prijateljska utakmica školaraca između izabranih selekcija dece koja treniraju u KK Nišu i učenika Osnovne škole “Ratko Vukićević”. Utakmici su prisustvovali i svi prvotimci Košarkaškog kluba Niš, kao i treneri mlađih selekcija, seniora, ali i članovi uprave kluba.

 

 

Košarkaši Niša su dobro započeli sezonu u Prvoj regionalnoj ligi, nakon četiri kola imaju tri pobede i u samom su vrhu tabele. Ekipa je formirana preko leta i čini je skup izuzetno mladih i talentovanih igrača koji uprkos godinama, već imaju košarkaški renome i učestvovali su u kvalitetnim ligama za mlađe kategorije, a neki od njih i u višim seniorskim rangovima.

 

Situacija u niškoj košarci daleko je od idealne, veliki grad nema nijednog predstavnika u najvišim rangovima srpskih takmičenja, dok ih pet igra u istoj ligi, istočnoj grupi Prve regionalne lige. U takvim okolnostima KK Niš je u misiji da izvuče najbolje iz situacije u kojoj se nalazi niška košarka, i za sada im to dobro ide. I ovo do sada urađeno znatno popravlja sliku iz prethodnog perioda jer je seniorski klub bio na ivici gašenja, a ukoliko se planovi ljudi iz kluba u budućnosti ostvare, dobićemo jak košarkaški kolektiv kojim će grad moći da se ponosi.

 

 

 

 


Povezane vesti

Andrija Stanković do bronze u Ljubljani

Proteklog vikenda u Ljubljani je održan 17. po redu međunarodni karate turnir “Ljubljana Open”.     Tradicionalno učešće na ovom turniru uzeo

Lazar Anđelković novi igrač RK Železničar

Rukometni klub Železničar potpisao je ugovor na dve i po godine sa Lazarom Anđelkovićem. 00 Related posts: Na Kameničkom visu

Aleksinac u finalu Kupa FS RIS-a u futsalu (VIDEO)

U finalu Kupa u futsalu Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije sastaće se KMF Aleksinac 2015 i ekipa Rosulje iz Vlasotinca.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.