Konstantinovi pioniri i kadeti pobednici međunarodnog turnira u Nišu (VIDEO)

Konstantinovi pioniri i kadeti pobednici međunarodnog turnira u Nišu (VIDEO)

Omladinski košarkaški klub Konstantin bio je od 23. do 25. avgusta izuzetno zanimljivog turnira u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. U sali Osnovne škole “Dušan Radović” formu su pored domaće ekipe, proverili i mladi košarkaši KK Niša, OKK Juniora iz Niša, KK Pirota, a sprecijalni gosti, koji su turniru dali međunarodni karakter, bili su članovi KK Elektre iz Slovenije.

Turnir smo osmislili na bazi prijateljstva sa Elektrom iz Šoštanja, nastalom na Košarkaškom kampu AKK “Prof. Aleksandar Nikolić” na Zlatiboru gde već pet godina uspešno sarađujemo. Plod te saradnje i zaista sjajnog rada na Zlatiboru biće nadam se još ovakvih turnira, a verovatno ćemo i mi u nekom narednom preriodu uzvratiti posetu Slovencima” – izjavio je Milan Tubić, trener mlađih kategorija OKK Konstantina.

Gosti iz Slovenije su izuzetno zadovoljni posetom Nišu, gde su osim takmičarskih utakmica na turniru, odigrali i par zatvorenih mečeva sa odabranim selekcijama Nibaka.

Odlično smo se proveli u Nišu, jake utakmice za proveru, odlična organizacija turnira, ljudi su izuzetno ljubazni, zaista je sve kako treba. Rado smo se odazvali, doveli smo dve ekipe, zadovoljni smo i onim što smo mi prikazali, ovde u Srbiji se zaista dobro radi sa mlađim kategorijama. Nadam se da ćemo imati priliku i da uzvratimo gostopristvo sjajnim ljudima iz Niša. Elektra je klub sa bogatom tradicijom, jedan od najstarijih u Sloveniji, trenutno iz finansijskih razloga više nema seniorski tim, ali će za par godina ponovo biti formiran. Šoštanj je malo mesto, ali je kompletan jedan region u Sloveniji oslonjen na našu školu košarke i imamo dosta dece koja treniraju košarku” – istakao je Aleks Ferenc, predsednik KK Elektre iz Šoštanja.

Konstantin je uzeo pobednički trofej u obe konkurencije čime je istakao kandidaturu za visok plasman u svim selekcijama u predstojećoj sezoni.

U pionirskoj konkurenciji Konstantin je u finalu savladao ekipu OKK Juniora 83:46, dok je Elektra pobedom nad Pirotom 75:65 stigla do trećeg mesta.

U kadetskoj konkurenciji treće mesto je pripalo KK Nišu koji je savladao ekipu Pirota 85:63, a u spektakularnom finalu Konstantin je pobedio Elektru 73:72 košem uz zvuk sirene.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.