Klub košarkaša u kolicima Nais spreman za takmičenje (VIDEO)

Klub košarkaša u kolicima Nais spreman za takmičenje  (VIDEO)

Iako je udruženje Košarkaša u kolicima Nais oformljeno još pre nekoliko godina, tek danas  su se stekli i tehnički uslovi za ozbiljnije bavljenje ovim sportom u Nišu.

Naime, uz pomoć donacija socialno odgovornih preduzeća  i pojedinaca kupljena su još dvoja kolica čime se broj ovih neophodnih pomagala u klubu popeo na 10, što je omogućilo neometano učešće kluba u košarkaškim takmičenjima.

Kolica će koristiti dvojica, možda i ponajboljih, igrača u klubu – Bratislav Kostić  i Slaven Nonković.

Svi u udruženju se nadaju da će uskoro biti oformljena jedinstvena liga na nivou Srbije, pa bi učešće niškog kluba u njoj dalo smisao dugogodišnjem trudu i radu entuzijasta okupljenih oko ove ideje. Oni ističu da su u svom radu imali veliku podršku Fakulteta za sport i fizičku kulturu, Sekretarijata za sport Grada Niša kao i samog Sportskog centra Čair , ali da će pomoć i na dalje biti neophodna kako bi klub mogao da bude prisutan u ligaškom takmičenju.

Nakon uspeha srpske reprezentacije Košarkaša u kolicima na proteklom Evropskom prvenstvu u Sofiji i prelasku u B diviziju, ovaj sport dobija sve više na popularnosti, a grad Niš prati taj trend i sportistima sa invaliditetom iz ovog dela Srbije nudi mogućnost da se iskažu kroz ovu izuzetno atraktivnu disciplinu.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.