Kadrovsko pojačanje u klubu košarkaša u kolicima

Kadrovsko pojačanje u klubu košarkaša u kolicima

Sportsko udruženje košarke u kolicima „Nais“ dobilo je kadrovsko pojačanje. Naime, Ivan Popović će u KKK „Nais“ obavljati poslove sekretara i upravljanja projektima.

Želim da sa puno ponosa obavestim javnost da je 01.07.2020. godine KKK “Nais” profesionalno angažovao Ivana Popovića, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja. Prof. Popović ima dugogodišnje iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom (OSI) i takva osoba nam je neophodna u KKK „Nais. Izvori finansiranja za sportske kolektive OSI se nalaze kroz projekte, a kolega Popović je prava osoba za nas, jer poznaje problematiku sporta OSI i administraciju.“ – objasnio je prof. dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Nais“.

Prof. Ivan Popović je školovan sportista. Bavio se gimnastikom, dok je u džudou imao najveće uspehe. Kao takmičar DžK „Kinezis“ bio jako uspešan u mlađim kategorijama (nastup na Evropskom olimpijskom festivalu mladih 2007. godine), a i trener u tom sportu. Ima iskustva i u drugim borilačkim veštinama sa Dalekog istoka.

Tokom master akademskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, boravio je jedan semestar na Litvanskom univerzitetu sporta u Kaunasu (akademske 2017/2018 godine). U Kaunasu je radio sa litvanskom reprezentacijom u golbalu, u tom trenutku aktuelnim paraolimpijskim šampionom. Takođe, radio je fitnes i atletiku OSI u okviru Sportskog saveza OSI Kaunasa, gde se upoznao sa košarkom u kolicima (pod mentorstvom prof. dr Kestutisa Skučasa). Bio je trener u golbalu, deo je stvaranja istorije niškog golbala, a bio je angažovan i u golbal reprezentaciji. U međuvremenu je radio i kao pedagoški asistent učenika sa smetnjama u razvoju i profesionalni personalni asistent. Pohađao je razne domaće i međunarodne tematske seminare u vezi sporta OSI. Isto tako, držao praktična i teoretska predavanja na više seminara i kampova iz te problematike. Radio je u više ozbiljnih kompanija van struke, gde je usvojio veštine neophodne u administraciji.


Povezane vesti

Spartak ponovo bolji od Mašinca (VIDEO)

  Fudbalerke Mašinca ponovo su poražene od svog najvećeg rivala, subotičkog Spartaka sa 4:0, u sklopu trećeg kola plej-ofa Superlige

Novak Radulović u profi boksu

Novi Pazar će u petak 05.januara, biti domaćin profesionalne boks revije. Gledaoci u hali Pendik moći će da vide 8

„Balkan best fajters“  vraća se u Niš (VIDEO)

  Jedan od najvećih međunarodnih kik-boks turnira u regionu, prošle godine, zbog epidemiološke situacije, morao je da bude izmešten iz

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.