IN MEMORIAM: Preminuo Boško Đokić (VIDEO)

IN MEMORIAM: Preminuo Boško Đokić (VIDEO)

Poznati srpski trener je iznenada preminuo u 66. godini života.

Košarkaška vest dana je najtužnija moguća. Istaknuti srpski trener Boško Đokić, iznenada je preminuo u 66. godini života.

U izuzetno uspešnoj igračkoj i trenerskoj karijeri Đokić je bio deo mnogih sportskih kolektiva. Igrao je za Radnički sa Crvenog krsta, a trenerskim poslom počeo je da se bavi 1977. u zemunskom Donjem Gradu. U četrdesetogodišnjoj karijeri vodio je sledeće klubove: Slavonka (Osijek), Profikolor (Pančevo), Radnički (Beograd), Zdravlje (Leskovac), BFC Beočin, Avtodor Saratov (Rusija), Mašinac (Kraljevo), Borac (Čačak), FMP (Železnik), Avala Ada (Beograd), Zlatorog (Slovenija), Svislajon (Vršac), Ibon (Nikšić), Metalac (Valjevo), Konstantin (Niš), Napredak (Kruševac), Napredak (Aleksinac), Sloga (Kraljevo) i Novi Pazar.

Publika ga najviše pamti po uspesima u ekipi iz Železnika sa kojim je 2004. godine osvojio Jadransku ligu, a 2005. Kup Radivoja Koraća. Bio je trener reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2010.

Đokić je diplomirao na Fakultetu političkih nauka, odseku za novinarstvo, a sjajnu veštinu u tom poslu je takođe pokazivao minulih decenija putem kolumni, pre svega u dnevnom listu “Danas”, kao i specijalističkom magazinu “Trener”. Svoje kolumne objavljivao u velikom broju pisanih medija i portala. Njegov poslednji tekst namenjen je 101. broju časopisa “Trener”, ali je objavljen i na portalu “Koš magazin” i možete ga pročitati na linku ovde. Gospodin Đokić je u košarkaškom svetu bio poznat kao čovek britkog jezika koji se ne libi da kaže ono što misli, a njegovi tekstovi su izazivali dosta polemika u košarkaškoj javnosti jer je bio jedan od retkih koji se bavio osetljivim stvarima u srpskoj košarci.

 


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.