FK “Delijski vis” – spoj entuzijazma i ljubavi prema fudbalu (VIDEO)

FK “Delijski vis” – spoj entuzijazma i ljubavi prema fudbalu (VIDEO)

Fudbalski klub „Delijski vis“ iz Niša jedan je od onih amaterskih klubova gde je ljubav prema fudbalu jedini motiv okupljanja fudbalera  i same Uprave kluba. Ovaj klub, zahvaljujući entuzijazmu raste iz godine u godinu i napreduje iz ranga u rang takmičenja.

U Delijskom visu posebno su ponosni na mlađe kategorije kluba koje predstavljaju zalog za budućnost.

Fudbalski klub Delijski vis u istoimenom niškom naselju ima solidne uslove za treninge. Razume se da ima i problema. U Upravi kluba ističu da bi proširenje terena dovelo do toga da ovo igralište ispunjava uslove i za takmičenje u višim rangovima, a već neko vreme prisutan je i problem sa strujom.

Iz Gradskog budžeta, prema Pravilniku nije moguća direktna finansijska podrška klubovima iz nižih rangova takmičenja, ali se pronalaze načini da se nekako pomogne, pre svega preko gradskih opština, ali i preko Sportskog saveza Niša. U toku je velika akcija pomoći u sportskoj opremi i rekvizitima.

Partner grada u ovoj akciji je Sportski savez Niša, čija su vrata, po rečima predsednika Zvonimira Stankovića, svim sportskim organizacijama širom otvorena.

Na igralištu na Delijskom visu uručena je sportska oprema amaterskim fudbalskim klubovima sa teritorije Gradske opštine Palilula, ali je najavljena i pomoć u narednom periodu.

A iz Fudbalskog kluba Delijski vis pozivaju one kojima je fudbal u srcu da im se pridruže.

Poziv važi za fudbalere, ali i za sve one koji mogu da doprinesu razvoju kluba na bilo koji način. Samo igralište na Delijskom visu koriste i fudbaleri Palilulca, a nalazi se između Prizrenske bogoslovije i Sportskog centra  Ženskog fudbalskog kluba Mašinac Trejs.


Povezane vesti

Više od stotinu tekvondista treniralo u Blacu

Zajednički tekvondo trening 5 klubova iz Niša, Kragujevca i Kuršumlije ovog vikenda održan je u Blacu. Više od od stotinu

Nini Stajković srebro na bokserskom “Kupu nacija”

Na bokserskom spektaklu „Kup nacija“ koji je održan u Somboru od 10. do 14. januara 2018. u organizaciji Bokserskog saveza

Tri bronze Srbiji na Svetskom školskom prvenstvu donele takmičarke Naisusa

  U Beogradu se od 11. do 19. septembra održava Svetsko školsko prvenstvo. Naime, Međunarodna školska sportska federacija predstavlja internacionalnu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.