ping pong

Dominacija niških planinara na državnim prvenstvima

Dominacija niških planinara na državnim prvenstvima

 

PAEK„Niš” je  najtrofejniji klub na Državnom prvenstvu u bolderu, takmičenju na veštačkoj steni u Beogradu 12 i 13. juna 2021. „Paekovci“ su učestvovali sa svojim timovima u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim starosnim kategorijama i u konkurenciji 12 najboljih timova Srbije i 160 takmičara ubedljivo pobedio i potvrdio Šampionsku titulu iz 2020.god.

 

Zlatne medalje za niški klub osvojili su Staša Gejo, Katarina Jovanović, Darina Žikić, Aleksandar Rašić i Ilija Janković. Do srebra su došli Pavle Simović, Danica Rašić i Marija Ilić, dok su bronzane medalje u NIš doneli Tara Ristić i Bratislav Simović.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

U mestu Rudno na Goliji održana su Državna prvenstva u planinarskoj orijentaciji i planinarskom trekingu koja organizuje Planinarski savez Srbije.

 

Niški planinari iz PSK Mosor i PK Železničar su doneli pun kofere medalja i pehara u svoj grad sa ove značajne sportske manifestacije

 

 

Svakako najvredniji rezultat ostvario je Miodrag Mimi Miljković koji je postao prvak Srbije u trekingu, takmičenju na kome je nastupilo 208 takmičara iz cele Srbije. Njegova klupska koleginica „Zaza“ Danković je postala vicešampionka kao i muška ekipa PK Železničar u sastavu: Miodrag Miljković, Miljan Ristić, Aleksandar Đurđević i Jordan Radojčić. Treće mesto u ženskoj ekipnoj – Nela Lazarević, Jadranka Tasić i Olivera Stanković i muškoj ekipnoj – Nemanja Ristović, Aca Krstić, Aleksandar Stanković i Veljko Velimirović, osvojili su takmičari iz Mosora, a Nela Lazarević je osvojila treće mesto pojedinačno. Veliki broj medalja je osvojen i po kategorijama.

 

 

Vicešampioni Srbije u planinskom orijentacionom takmičenju (99 takmičara i 33 ekipa) su ženska i muška seniorska ekipa PSK Mosor u sastavima: Natalija Hadžić, Danijela Pejčić, Milica Đorđević, Boris Bujaković. Milovan Milić i Nenad Živković.

 


Povezane vesti

Rukometašice Naise u ¼ finalu Čelendž kupa (VIDEO)

Rukometašice Naise plasirale su se u ¼ finale EHF Čelendž kupa pošto su u dvomeču u Čairu savladale makedonski Pelister

Školarci na Čairu odradili takmičenja u atletici (VIDEO)

Kako se približava kraj školske godine, polako se privode kraju i sportka takmičenja osnovaca i srednjoškolaca. Savez  za  školski sport 

Rukometašice Naise krenule sa pripremama

Rukometašice Naise krenule su sa pripremama za predstojeću sezonu u znatno izmenjenom sastavu. Gotovo kompletan tim činiće igračice koje su

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.