Devojčice TAŽ-a najbolje na regionu

Devojčice TAŽ-a najbolje na regionu

U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda igralo Prvenstvo regiona Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 12 i do 16 godina. U konkurenciji teniserki, u obe starosne kategorije, šampionske titule su završile u rukama teniserki Teniske akademije Živković iz Niša.

 

Nađa Mladenović je osvojila titulu u konkurenciji do 12 godina, ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Ive Stojančić. Rezultat je bio 2:0. U ovoj konkurenciji trećeplasirane su bile članice TAŽ-a Danica Marjanović i Hana Ilić, a kod tenisera su Radovan Petrović i Đorđe Pešić, takođe iz TAŽ-a, stigli do treće pozicije.

 

Šampionka regiona do 16 godina je Anja Stanković, teniserka Teniske akademije Živković. Anja je, takođe, u finalu bila bolja od klupske drugarice Anastasije Stoiljković i meč završila sa 2:0. Treća je bila još jedna članica niške akademije Anastasija Cvetković. Kod tenisera u ovoj konkurenicji titula je izmakla Nikoli Joviću (TAŽ), on je stigao do vicešampionske titule, a treće mesto su podelili Ognjen Milenović (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ).

 

Važno je napomenuti da su Anastasija Cvetković i Ognjen Milenović ranije tokom januara stigli do vicešampionske titule na Prvenstvu regiona TSIS do 14 godina, a Aleksandar Žikić je i na tom turniru bio treći. Od ostalih tenisera i teniserki niške akademije, značajne rezultate tokom januara su ostvarili i Jevrosima Mitić i Darija Ilić, bile su treće na Prvenstvu regiona TSIS do 14 godina.


Povezane vesti

“Basket story” – Nova košarkaška priča KK “Ferpleja” (VIDEO)

Od ovog leta devojčice i dečaci iz jugoistočne Srbije koji su zainteresovani za košaku ne moraju daleko da putuju ukoliko

Najstariji niški sportski kolektiv proslavio jubilej (VIDEO)

Fudbalski klub „Sinđelić“ Iz Niša napunio je 100 godina. Najstariji niški fudbalski klub nizom manifestacija obeležio je veliki jubilej. Delegacije

Mašinac samo do boda protiv Sloge (VIDEO)

Fudbalerke Mašinca nisu uspele da nastave niz pobeda. One su u 5. kolu ženske Superlige Srbije na svom terenu odigrale

1 comment

Write a comment
  1. Još jedan klub sem TAŽ-a
    Još jedan klub sem TAŽ-a 1 February, 2021, 07:40

    A da li postoje dečaci koji su osvojili prvo mesto?

    Reply this comment

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.