Dan osoba sa invaliditetom obeležen u Stonoteniskom domu

Dan osoba sa invaliditetom obeležen u Stonoteniskom domu

Kao i svake godine tako i ove STK OSI Nais je turnirom obeležio 3. decembar – međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Na žalost ove godine zbog situacije sa Korona virusom na turniru su učestvovali samo članovi kluba. Turnir je održan u dve kategorije A i B. A gde su učestvovali iskusniji igrači i B gde su učestvovali početnici.

 

Iako je prvenstveni cilj ovog turnira bilo druženje, njime je omogućeno stonoteniserima da i u ovoj sezoni sa manjkom takmičenja još jednom osete draž borbe za medalju.

 

U kategoriji A najbolji je bio Milorad Jovanović, drugi je bio Miloš Stojiljković, dok su bronzane medalje osvojili Dario Stošić i Nikola Jovanović.

 

U kategoriji mlađih učesnika zlato je  dobio Aleksandar Denčić, srebro Andrej Radulović dok su bronzu osvojili Andreja Stevanović i Slađana Vojinović.

 

U klubu ističu da ova godina koja je teška za sve ljude pa i sportiste, još teža je za sportiste sa invaliditetom.

 

Pošto spadamo u rizičnu grupu morali smo i dodatno da se čuvamo i prdržavamo mera. Ove godine je bilo jako malo turnira. Učestvovali smo na svim turnirima koji su održani ove godine u Srbiji i na jednom međunarodnom u Bugarskoj. Ostvarili smo dobre rezultate na državnom pojedinačnom prvenstvu Srbije, ali i na ekipnom državnom prvenstvu.

Treninge sprovodimo pridržavajući se propisanih mera, neki od igrača i ne treniraju bojeći se ove situacije što je potpuno očekivano. Naši najmlađi članovi vredno treniraju i njihov napredak se i najviše vidi. O

vim turnirom zatvaramo ovu sezonu. Treniramo do 18.decembra a onda sledi pauza do polovine januara, ukoliko u međuvremenu ne dođe do potpune zabrane treninga, nadamo se da neće doći do toga.

Očekujemo da se početkom sledeće godina situacija sa virusom stabilizuje kako bi nastavili sa redovnim aktivnostima i takmičenjima.” – rekao je Bojan Stamenković, predsednik STK OSI Nais, koji se trenutno oporavlja od operacije i zbog toga nije učestvovao na ovom turniru.


Povezane vesti

Rukometašica Naise jedina igračica iz domaće lige na spisku selektora (VIDEO)

Ženska rukometna reprezentacija obezbedila je učešće na Evropskom prvenstvu koje se krajem godine igra u Danskoj i Norveškoj. U sedištu

Naisa spremna za okršaj sa Bekamentom

Rukometašice Naise pripremaju se da napadnu Bekament svim oruđima i da se iz Aranđelovca vrate sa bodovima. U pripremnom periodu

Želja i Dinamo odradili utakmicu bez značaja pred praznim tribinama (VIDEO)

U utakmici bez gledalaca, ali i bez rezultatskog značaja, rukometaši Železničara poraženi su od Dinama iz Pančeva sa 36-33 (20-19).

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.