Budžet Radničkog veći za gotovo milion evra! (VIDEO)

Budžet Radničkog veći za gotovo milion evra! (VIDEO)

Finansijski plan za 2022. ambiciozan, ali na realnim osnovama

 

Radnički želi u grupnu fazu UEFA Lige konferencije, a za ispunjenje tog cilja neophodna su sredstva. Skupština kluba usvojila je finansijski plan, koji je u odnosu na prethodnu godinu veći za gotovo million evra i iznosi preko 300 miliona dinara.

 

Dug koji je postojao pre nekoliko godina je saniran i klub sa Čaira je sada na zdravim nogama. Prethodna godina završena je pozitivno, tako da nema dugovanja. Posluje se domaćinski.

 

Ukupni prihodi u prethodnoj godini iznosili su 212 miliona dinara, a  kasa Radničkog punila  se od prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica… U 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima  za nabavku  sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade, naknade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica, smeštaja igrača.

 

U protekloj godini Radnički je puno  uložio i u renoviranje prostorija kluba  i svlačionice za mlađe kategorije, a napravljena je  profesionalna i moderna teretana u okviru stadiona. Ove  godine Radnički  je u potpunosti sredio i teren stadiona Železničara kraj pruge, a ulaže se i u pomoćne terene.

 

U klubu su počeli iz sopstvenih sredstava da otklanjaju nedostatke kako bi na Čairu mogli da igraju evropske utakmice. Očekivanja su da stadion uz pomoć i ulaganje države i grada bude izgrađen po UEFA standardima.

 

Sa druge strane, na sportskom polju, klub sa Čaira, učiniće sve, da izbori što duže učešće u Evropi.

 

U susret 100-ogodišnjici kluba, Radnički ponovo na evropskom putu.

 

 

 

 


Povezane vesti

ONI DOLAZE: Anđela Marinković (VIDEO)

Novi primer, mladog i uspešnog sportiste koga predstavljamo u serijalu “Oni dolaze”, jeste Anđela Marinković, karatistkinja Karate kluba Niš. Pogledajte

Želja lako sa Pazarom, sledi derbi sa Vošom (VIDEO)

Rukometaši Železničara ubedljivo su savladali ekipu Novog Pazara u trećem kolu plej-ofa Superlige. Utakmica u Čairu završena je rezultatom 41:31

Objavljeni kandidati za najbolje sportiste grada Niša

U organizaciji Sekcije sportskih novinara Niša, po 40. put organizovan je izbor za najbolje sportiste grada. Nagrade se dodeluju u

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.