ping pong

Braća Mitić sjajna na plivačkom mitingu u Skoplju

Braća Mitić sjajna na plivačkom mitingu u Skoplju

Prethodnog vikenda u Skoplju je održan je međunarodni plivački miting “XVI Nemo Kup”. Učestvovalo je 329 plivača iz 37 klubova iz Makedonije, Albanije, Kosova, Slovenije i Srbije, a odlične rezultate postigli su braća Petar, Bogdan i Jovan Mitić iz Plivačkog kluba “Naisus”.

Petar je nastupao u disciplinama 50, 100 I 200 metara kraul, te 50 metara delfin stilom i osvojio 3 zlatne medalje. Zbirom bodova sa ove četiri trke, sa ubedljivih 1782 FINA bodova, proglašen je za najboljeg takmičara za dečake u kategoriji 12-13 godina. Pored ličnih rekorda u svakoj od navedenih disciplina, iskazao se najviše u trci 200m kraul u kojoj je isplivao 2:04.54 što mu je donelo 508 FINA bodova.

 

Bogdan je nastupao u disciplinama 50, 100 metara kraul i 50, 100 metara delfin u kojima je osvojio 3 zlatne i 1 srebrnu medalju. Zbirom bodova sa ove četiri trke, sa ubedljivih 1069 FINA bodova, proglašen je za najboljeg takmičara za dečake u kategoriji 10-11 godina. Bogdan je takođe kao i Petar ostvario lične rekorde u svakoj isplivanoj disciplini. Najviše se istakao u disciplini 100m kraul sa vremenom 1:08.03, gde mu je izmakao državni rekord za 0.89 stotinki.

Jedan od najmlađih takmičara prethodnog vikenda, Jovan Mitić je ušpešno završio svoje prvo takmičenje na 25-o metarskom bazenu. Učestvovao je u disciplinama 50m kraul i 50m prsnim stilom. Zapažen rezultat je imao na disciplini 50m prsno u kojoj je završio na 2. mestu sa vremenom 50.05.

 

Ne sumnjamo da će braća Mitići još više popraviti rezultate, jer nisu bili odmorni za ovo takmičenje, već su otišli iz punog treninga i vratili su se sa očekivanim uspesima. Moram da naglasim da je jako veliki uspeh popravljati vremena trenutno zbog epidemije koja vlada celim svetom. Nemamo uslove kao sto regularno imamo, ali se trudimo maksimalno da ih iskoristimo na pravi način“- izjavio je Pavle Tešić, trener Plivačkog kluba “Naisus”.

 

Ovo takmičenje je bila kontrola pred državno prvenstvo, koje će se održati sledećeg meseca, a na kome Petar i Bogdan očekuju još bolje razultate.


Povezane vesti

Održan Roler kup Gradske opštine Crveni Krst (VIDEO)

Ovog vikenda, roleraši su, na nesvakidašnjoj lokaciji, imali još jednu takmičarsku smotru. U okviru otvorenog prvenstva Niša, u subotu je,

AKL: Aleksandar Mitrović do indeksa 51! Uroš Lazović najatraktivniji (VIDEO)

Niške pande su i dalje na vrhu “B” divizije Amaterske košarkaške lige Niša, u 6. kolu Pande su savladale ekipu

Kikbokseri Niša započeli sezonu u šampionskom stilu

  Na K-1 Prvenstvu centralne Srbije (za seniore, juniore i kadete) održanom proteklog vikenda u Kruševcu, takmičari Kik boks kluba

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.