Besplatna škola tenisa na terenima u Vrtopu

Besplatna škola tenisa na terenima u Vrtopu

Prvi nesigurni udarci reketom dečaka i devojčica koji stidljivo maštaju o tome da jednog dana postanu teniske zvezde, više su nego svečano otvorili novo poglavlje sporta na otvorenim terenima Vrtopa u Niškoj Banji. Oni će, kao i sva ostala deca koja požele da se oprobaju na šljaci, u naredna dva meseca moći bespltno da treniraju tenis u Vrtopu. Reč je o projektu Sportskog saveza Niša koji se zvanično, od nedelje 4. avgusta, pa do kraja septembra, realizuje uz podršku opštine Niška Banja i finansijsku podršku grada.

Iako je školica besplatna, sa decom u Vrtopu radiće profesionalci.

Inače, kada je reč o oživljavanju Vrtopa, pre tri godine, u to vreme novo rukovodstvo Sportskog saveza Niša, dobilo je od opštine Niška Banja na korišćenje terene ovog sportsko-rekreativnog kompleksa. Od tada do danas radilo se na njihovom obnavljanju i kompletnom uređenju, kako bi, što je pre moguće, bili na raspolaganju sportistima i rekreativcima, a pogotovo deci.

Vrtop, kako najavljuje član Gradskog veća zadužen za sport Branislav   Kačar, neće biti jedina sportska investicija grada u Niškoj Banji. Uskoro će biti rekonstruisana još dva terena – otvoreni tereni u sklopu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić i basketaški teren u naselju Broj šest iza crkve.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.