Ako se skrati prvenstvo, Radnički u znak protesta sa juniorima na terenu

Ako se skrati prvenstvo, Radnički u znak protesta sa juniorima na terenu

Fudbalski klub Radnički  zalaže se da se sezona odigra do kraja  prema ranije predviđenom planu ili da se prekine i da se prizna aktuelna  tabela, ukoliko nadležni procene da nije bezbedan nastavak šampionata.

Da podsetimo, do kraja prvenstva ostala su još 4 kola u osnovnom delu prvenstva i još 7 u plej ofu. Dakle, ukupno 11 prvenstvenih kola, u kojima bi u igri bila još 33 boda.

Klubovi Superlige imaju različite stavove. Jedni žele da se odigra po skraćenom modelu i da se prvenstvo nastavi još samo 4 kola, a drugi smatraju da ima dovoljno vremena da se odigra kompletno prvenstvo. Ima  i mišljenja da takmičenje ne bi ni trebalo nastavljati.

Stav Fudbalskog kluba Radnički je jasan! Ukoliko ne postoje uslovi-prvenstvo ne bi ni trebalo nastavljati, ali ako postoje-onda bi ga trebalo odigrati po unapred uspostavljenim pravilima, dakle još 11 kola.

Nišlije jure mesto na tabeli koje garantuje Evropu. Veruju da mogu da nadoknade zaostatak, ali samo ukoliko se igra u predviđenom formatu. Ukoliko se prvenstvo skrati, odigravanje samo 4 kola ne može ništa da promeni, pa ga ne bi ni trebalo onda igrati.

Ukoliko preovlada stav da se igraju još samo četiri kola, Radnički će   igrati sa omladinskim timom i na taj način pokazati nezadovoljstvo i  neslaganje sa takvom odlukom.

Ima dovoljno vremena da se odigra svih 11 predviđenih kola i da se  prvenstvo regularno završi krajem juna ili početkom jula, pa da posle  kraće pauze, jer su igrači  već iskoristili odmor od gotovo dva meseca za  vreme trajanja epidemije,  počne nova prvenstvena sezona  koja i inače počinje polovinom jula.  To  bi uostalom bilo od ogromnog značaja i za  naše predstavnike u evropskim takmičenjima, jer bi u te mečeve ušli  potpuno fizički spremni. U Fudbalskom klubu Radnički veruju  da će interes srpskog fudbala  prevladati sve druge nedoumice i da će FSS doneti jedinu ispravnu odluku  i da će se prvenstvo nastaviti u svom punom kapacitetu.


Povezane vesti

Boks klub “Vitez” uspešan na startu sezone

Takmičari Boks kluba “Vitez”– Niš, šampionski su započeli sezonu 2019. Na Prvenstvu jugoistočne Srbije u olimpijskom boksu, održanom u Leskovcu,

Niški Fakultet sporta vodeći u regionu

Prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2018. godinu – Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u

Naisa prejaka za Austrijanke. Revanš – formalnost

Rukometašice Naise sjajno su repreprezentovale srpski rukomet u Austriji i u 1/8 finala Čelendž kupa ubedljivo sa 30-14 (17-7) savladale

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.