Rukometaši Železničara osvojili Kup

Rukometaši Železničara osvojili su Kup Srbije savladavši u finalu Vojvodinu rezulltatom 21:19 (8:7).

Niški igrači nisu najbolje otvorili meč, pošto su domaći od starta napravili dva gola prednosti. Ipak Želja je uspevao da drži rezultatski priključak. Pogotkom Spasića sa sedam metara Železničar je u 16. minutu izjednačio rezultat (4:4). Dva minuta kasnije Sretenović pogađa za prvo vođstvo, a zatim i Krsmančić za +2.  Od tog trenutka momci u plavim dresovima održavali su dva gola prednosti, sve do finiša kada je Stanković doveo Vojvodinu do -1 (7:8).

foto: facebook.com/rkzeleznicarnis/

Drugi deo sa dva pogotka otvara povratnik u redove Železničara – Živković, koji dovodi svoj tim do +3 (7:10). Samo nekoliko minuta u nastavku bila su dovoljna gostujućem timu da dođe do velikih +4. No i to nije bilo nedostižno za motivisan domaći tim koji je preko Stankovića i Stojanovića istopio prednost (13:14).  Sa dva gola Sretenovića izabranici Josifa Petkovića vratili su osetniju prendost. U narednih sedam minuta Vojvodina je napravila seriju od 4:1 i u 53. minutu došla do egala (17:17). Ipak Nišlije nisu dozvolile domaćinu da povede. Usledio je još po jedan pogodak na obe strane za uzbudljivu završnicu.

Kada je bilo najpotrebnije Krsmančić je dva puta zaredom pogodio, a odlični Zlatanović ˶skinuo˝ zicer Stojanoviću. Postigli su Novosađani pogodak u finišu i ponovo došli do (19:20). Uzeo je tada Josif Petković tajm-aut, nakon koga je Sretenović ponovo bio precizan i stavio tačku na ovo finale.

Odličan čuvar mreže Želje Dejan Zlatanović, koji je zalebežio 13 odbrana, izabran je za najboljeg golmana, dok je titulu MVP-a poneo Mladen Krsmančić. U ekipi Želje najefikasniji je bio Stevan Sretenović koji se pet puta upisao u strelce, po jedan manje postigli su Krsmančić i Đukić.

Pobedom nad ekipom iz SEHA lige, Želja je još jednom potvrdio svoje ambicije. U Novom Sadu niški tim je osvojio sedmi trofej (1977,1982,1985,1997,1999, 2014 i 2018. godine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.