3×3 basket tim Bele Palanke jedan od najuspešnijih u jugoistočnoj Srbiji (VIDEO)

3×3 basket tim Bele Palanke jedan od najuspešnijih u jugoistočnoj Srbiji (VIDEO)

Osvajanjem prvog mesta na Kupu Grada Niša, 3×3 basketaši Bele Palanke, potvrdili su da su ove godine bili jedna od najuspešnijih ekipa jugoistočne Srbije. Iako dolaze iz male varoši, ljubav koju Belopalančani gaje prema tom sportu je velika. Prošlog leta grupa košarkaša se okupila, napravila ekipu za basket 3×3 i za kratko vreme je ostvarila odlične rezultate na nivou Srbije. Bili su čak i učesnici završnog turnira Kupa Srbije na Zlatiboru.

Iako je trenutno pauza u sezoni, Bela Palanka ne prekida kontinuitet. Trenutno je učesnik 3×3 lige Niša i na polusezoni se nalazi na prvom mestu.

Ekipu trenutno čini sedam seniorskih igrača, od koji su četvorica Belopalančani, a ostali iz okolnih gradova. U planu je da se taj broj u dogledno vreme i poveća, kako bi učestvovali na što većem broju turnira i poboljšali kvalitet, ali preduslov za to je i zvanično osnivanje 3×3 kluba.

Podrška i baza za dosadašnje delovanje bio je Košarkaški klub Mladost. Bela Palanka nema veliku bazu dece, ali zaslugom velikih košarkaških entuzijasta, više od 50% mladih koji se bave sportom, upravo treniraju košarku.

Veliku ljubav za basket Belopalančani pokazuju i kroz negovanje tradicionalnog turnira u uličnom basketu. Za narednu godinu spremaju i neke novine.

Popularnost igre pod obručima u Beloj Palanci je evidentna, odatle je proizašlo to da Košarkaški klub Mladost dugo godina unazad časno predstavlja svoj grad, a u narednom periodu se očekuje da će i Basket klub 3×3 Bela Palanka beležiti sjajne rezultate.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.